
Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. spruitjes
- 500 gr. bloemkool*
- 1 ui
- 1 l. groentebouillon
- kerrie
- peper en zout
- olijfolie
* Wij hadden bloemkoolroosjes die over waren van de fondue. Als je een hele bloemkool gebruikt kan je ook de stronk gebruiken. Bak deze dan eerst in stukjes gesneden aan. Voeg daarna de spruiten en bloemkoolroosjes toe zoals in het menu.
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon door het stronkje aan de onderkant af te snijden. Verwijder eventueel het buitenste lelijke blad. Halveer de spruitjes. Verwarm een flinke hapjespan of wok op middelhoog vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en bak de spruitjes met kerriepoeder, peper en zout naar smaak. Schep regelmatig om.
Snijd tussendoor de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door elkaar. Pel op het laatst de ui en snijd in vieren. Snijd vervolgens in partjes en voeg toe. Bak de spruitjes, bloemkool en ui tot de spruiten beginnen te blakeren en de ui glazig wordt. Kruid tussendoor met wat extra kerrie en voeg olijfolie toe indien nodig.
Bereid in de tussentijd in een tweede pan een liter groentebouillon. Zelf maak ik deze gewoon met twee bouillonblokjes. Houd de groentebouillon warm tot de bloemkool en spruitjes klaar zijn. Schep nu driekwart van het spruitjesmengsel in een blender en doe hier de groentebouillon bij. Pureer tot een gladde soep en giet terug in de pan waarin je bouillon had gemaakt.
Verdeel het overgebleven spruitjesmengsel uit de hapjespan over vier kommen of diepe borden. Schep hier de spruitjes- en bloemkoolsoep bij en serveer direct.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 182 kcal.
- Vetten 9 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 163 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 5 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.