Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie

Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie

Deze spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie ontstond eigenlijk per toeval. We hadden na een kaasfondue namelijk nog aardig wat spruitjes en bloemkoolroosjes over. Zonde om weg te gooien natuurlijk dus daar moest wat mee verzonnen worden. En onder het motto ‘van alles kan je soep maken’ werd dat dus deze soep.

Nu klinkt de combinatie spruitjes, bloemkool, kerrie en soep misschien wat vreemd. Toch passen deze smaken prima bij elkaar. En omdat ik de spruitjes niet kook maar bak worden ze ook nog eens lekker zoet. Ook de bloemkoolroosjes bakte ik gewoon, lekker op smaak gebracht met flink wat kerrie.

Aan het einde pureer je het grootste deel met groentebouilon en bewaar je wat voor in de soep. Het resultaat is deze heerlijke spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie. Een lekker maaltijdsoep die je echt eens moet proberen. Zelfs als je niet van spruitjes houdt! Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. spruitjes
  • 500 gr. bloemkool*
  • 1 ui
  • 1 l. groentebouillon
  • kerrie
  • peper en zout
  • olijfolie

* Wij hadden bloemkoolroosjes die over waren van de fondue. Als je een hele bloemkool gebruikt kan je ook de stronk gebruiken. Bak deze dan eerst in stukjes gesneden aan. Voeg daarna de spruiten en bloemkoolroosjes toe zoals in het menu.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon door het stronkje aan de onderkant af te snijden. Verwijder eventueel het buitenste lelijke blad. Halveer de spruitjes. Verwarm een flinke hapjespan of wok op middelhoog vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en bak de spruitjes met kerriepoeder, peper en zout naar smaak. Schep regelmatig om.

Snijd tussendoor de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door elkaar. Pel op het laatst de ui en snijd in vieren. Snijd vervolgens in partjes en voeg toe. Bak de spruitjes, bloemkool en ui tot de spruiten beginnen te blakeren en de ui glazig wordt. Kruid tussendoor met wat extra kerrie en voeg olijfolie toe indien nodig.

Bereid in de tussentijd in een tweede pan een liter groentebouillon. Zelf maak ik deze gewoon met twee bouillonblokjes. Houd de groentebouillon warm tot de bloemkool en spruitjes klaar zijn. Schep nu driekwart van het spruitjesmengsel in een blender en doe hier de groentebouillon bij. Pureer tot een gladde soep en giet terug in de pan waarin je bouillon had gemaakt.

Verdeel het overgebleven spruitjesmengsel uit de hapjespan over vier kommen of diepe borden. Schep hier de spruitjes- en bloemkoolsoep bij en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie'
Afbeelding bij 'Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie'
Afbeelding bij 'Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie'
Afbeelding bij 'Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie'
Afbeelding bij 'Spruitjes- en bloemkoolsoep met kerrie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 182 kcal.
  • Vetten 9 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 163 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 5 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.