Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Deze lekkere tomatensoep met mascarpone en basilicum zet je in 20 minuten op tafel. De tomatensoep wordt heerlijk romig door de mascarpone, bovendien zorgt diezelfde mascarpone voor een lekker zachte smaak. De basilicum die je in de soep gebruikt geeft nog net dat beetje extra smaak.

Omdat ik voor deze tomatensoep gebruik maak van tomatenblokjes uit een pak hoef je ook bijna niets te snijden. Alleen de ui en knoflook even fijnsnijden en alles kan de pan in. Daarna nog even kort de staafmixer erdoor en je kan aan tafel. Het makkelijke soeprecept voor deze tomatensoep vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 750 ml. groentebouillon
  • 2 handjes basilicum
  • 200 gr. mascarpone
  • peper en zout
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een soeppan op laag vuur en verwarm deze voor. Zet ook een steelpannetje op het vuur en doe hier 750 ml. water en twee blokjes groentebouillon in. Bereid de bouillon en pel intussen de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui en knoflook glazig met ruim peper en zout.

Doe de tomatenblokjes in de soeppan en hak twee handjes basilicum fijn. Sinds ik deze handige kruidenpotjes gebruik heb ik altijd verse basilicum in huis, wel zo makkelijk. Giet de groentebouillon in de soeppan en laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen op laag vuur, zet even een deksel op de pan.

Voeg de laatste paar minuten de fijngehakte basilicum toe. Pureer nu tot een gladde soep met een staafmixer of gebruik hiervoor een blender. Doe nu 150 gr. mascarpone bij de soep en roer goed door zodat de mascarpone helemaal is opgelost. Kruid eventueel met wat extra peper en zout en je tomatensoep is klaar.

Serveer de soep in borden of kommen en schep nog wat extra mascarpone in het midden. Snijd nog een paar blaadjes basilicum fijn en garneer je soep hiermee. Je tomatensoep met mascarpone en basilicum is klaar. Wij aten er nog wat lekkere bruschetta bij en hadden hier meer dan genoeg aan.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Tomatensoep met mascarpone en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens