
Tomatensoep met mascarpone en basilicum
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. tomatenblokjes
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 750 ml. groentebouillon
- 2 handjes basilicum
- 200 gr. mascarpone
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een soeppan op laag vuur en verwarm deze voor. Zet ook een steelpannetje op het vuur en doe hier 750 ml. water en twee blokjes groentebouillon in. Bereid de bouillon en pel intussen de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui en knoflook glazig met ruim peper en zout.
Doe de tomatenblokjes in de soeppan en hak twee handjes basilicum fijn. Sinds ik deze handige kruidenpotjes gebruik heb ik altijd verse basilicum in huis, wel zo makkelijk. Giet de groentebouillon in de soeppan en laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen op laag vuur, zet even een deksel op de pan.
Voeg de laatste paar minuten de fijngehakte basilicum toe. Pureer nu tot een gladde soep met een staafmixer of gebruik hiervoor een blender. Doe nu 150 gr. mascarpone bij de soep en roer goed door zodat de mascarpone helemaal is opgelost. Kruid eventueel met wat extra peper en zout en je tomatensoep is klaar.
Serveer de soep in borden of kommen en schep nog wat extra mascarpone in het midden. Snijd nog een paar blaadjes basilicum fijn en garneer je soep hiermee. Je tomatensoep met mascarpone en basilicum is klaar. Wij aten er nog wat lekkere bruschetta bij en hadden hier meer dan genoeg aan.
Recepten in je mail



