Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon

Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon
Soep
35 minuten
4 personen

Pastinaak is een wortelgewas, waarschijnlijk daarom dat de smaak zo prima combineert met wortel. Zo maakte ik laatst deze romige wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon. Een echt heerlijke soep die je lekker snel op tafel hebt staan en geweldig smaakt.

De reepjes krokante bacon geven een echte smaakboost aan deze soep. Gewoon wat plakjes bacon in de oven doen en daarna in stukjes scheuren of snijden. Ik kruidde de soep verder met wat verse salie, ook zo’n smaak die prima bij pastinaak past. Het lekkere recept vind je hier, ik ben benieuwd hoe jij hem vindt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 800 gr. bospeen
  • 500 gr. pastinaak
  • 1 grote ui
  • 5 blaadjes salie
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml. slagroom
  • 50 gr. bacon (plakjes)
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt, verwarm ook je oven vast voor op 160 graden. Bereid de groentebouillon in een aparte pan en houdt deze warm voor zo.

Maak de bospeen schoon en verwijder de onder- en bovenkant. Snijd de bospeen in kleine stukjes. Boen de pastinaak schoon, snijd eventueel vieze stukjes weg en snijd met schil en al in stukken. Bewaar de wortel en pastinaak voor zo.

Pel de ui, snijd in vieren en daarna in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Snij ook de blaadjes salie in reepjes en daarna in kleine stukjes.

Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak de salie, knoflook en ui hier kort in aan. Voeg de wortel en pastinaak toe, kruid flink met peper en wat zout en bak een paar minuten mee. Giet er vervolgens de groentebouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat met de deksel op de pan 20 minuten pruttelen.

Leg intussen een vel bakpapier op een bakplaat en spreid hier de plakjes bacon over uit. Schuif in de oven en laat zo'n vijf tot tien minuten bakken tot de bacon begint te krullen. Haal uit de oven en laat afkoelen op de ovenplaat, brokkel of snijd in reepjes.

Giet de inhoud van de soeppan na de 20 minuten pruttelen in een blender en pureer tot een gladde soep, doe dit eventueel in twee etappes. Heb je geen blender dan kan je de soep ook met een staafmixer pureren. Doe de soep terug in de pan en meng hier de room doorheen. Breng eventueel op smaak met wat extra peper.

Serveer de soep in kommen of op een bord en verdeel de reepjes krokante bacon erover.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon
Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon
Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon
Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon
Wortel-pastinaaksoep met krokante reepjes bacon

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens