Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 flinke winterpeen
- 750 gr. bospeen
- 1 1/2 l. groentebouillon (3 bouillonblokjes)
- 1 prei
- 1 grote ui
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op laag vuur en laat deze goed warm worden. Bereid ook vast anderhalve liter groentebouillon in een aparte pan.
Pel de ui en snijd in vieren, snijd de ui vervolgens in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui hier kort in aan tot deze begint te kleuren. Snijd intussen de onderkant van de prei en snijd een paar centimeter in dunne ringetjes. Bewaar de preiringetjes om de soep zo te garneren.
Halveer de prei vervolgens in de lengte en snijd de rest van de prei in halve ringen. Bak kort mee met de ui en kruid met flink wat peper en zout. Boen de winterpeen schoon en verwijder de onder en bovenkant. Halveer de peen in de lengte en snijd vervolgens in stukjes. Bak kort mee met de prei en ui.
Was de bospeen schoon onder de kraan en verwijder de onderkanten en het loof. Snijd de bospeen in plakjes en doe ook in de soeppan. Giet er de groentebouillon bij en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer alles in een blender of met een staafmixer en laat nog kort pruttelen.
Kruid de soep eventueel nog met wat extra peper en zout en schep de wortel-preisoep in kommen. Garneer met de apart gelegde preiringetjes en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Serveer de wortel-preisoep met Parmezaanse kaas met wat brood of stokbrood.