Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas

Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas
Soep
35 minuten
4 personen

Als het buiten kouder wordt staat er bij ons thuis regelmatig een kom dampende maaltijdsoep op tafel. Zo maakte ik laatst deze heerlijke wortel-preisoep met Parmezaanse kaas. Een erg lekkere en goed vullende soep die je ook nog eens zo op tafel hebt staan.

Ik maakte deze wortel-preisoep met zowel winterpeen als bospeen. Winterpeen is vaak iets bitterder van smaak, bospeen juist weer wat zoeter. Door ze allebei te gebruiken krijg je de perfecte balans in je wortelsoep. Verder deed ik er alleen nog wat prei en ui bij, meer heb je eigenlijk niet nodig.

Wil je deze lekkere wortel-preisoep met Parmezaanse kaas zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept. De hoeveelheid is net teveel voor vier personen maar de volgende dag opgewarmd heb je een heerlijke bak soep bij de lunch. Lekker met wat stokbrood.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 flinke winterpeen
  • 750 gr. bospeen
  • 1 1/2 l. groentebouillon (3 bouillonblokjes)
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur en laat deze goed warm worden. Bereid ook vast anderhalve liter groentebouillon in een aparte pan.

Pel de ui en snijd in vieren, snijd de ui vervolgens in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui hier kort in aan tot deze begint te kleuren. Snijd intussen de onderkant van de prei en snijd een paar centimeter in dunne ringetjes. Bewaar de preiringetjes om de soep zo te garneren.

Halveer de prei vervolgens in de lengte en snijd de rest van de prei in halve ringen. Bak kort mee met de ui en kruid met flink wat peper en zout. Boen de winterpeen schoon en verwijder de onder en bovenkant. Halveer de peen in de lengte en snijd vervolgens in stukjes. Bak kort mee met de prei en ui.

Was de bospeen schoon onder de kraan en verwijder de onderkanten en het loof. Snijd de bospeen in plakjes en doe ook in de soeppan. Giet er de groentebouillon bij en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer alles in een blender of met een staafmixer en laat nog kort pruttelen.

Kruid de soep eventueel nog met wat extra peper en zout en schep de wortel-preisoep in kommen. Garneer met de apart gelegde preiringetjes en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Serveer de wortel-preisoep met Parmezaanse kaas met wat brood of stokbrood.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas
Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas
Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas
Wortel-preisoep met Parmezaanse kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens