Wortel-preisoep met rode biet en peterselie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 l. groentebouillon
- 4 bospenen
- 2 kleine winterpenen (of 1 grote)
- 1 rode biet, gekookt
- 2 preien
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- peterselie
Bereidingswijze
Zet vast een soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zorg ook dat je een liter groentebouillon klaar hebt staan om alles zo in te koken.
Pel de ui en snipper deze, pel ook de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook kort in aan. Snijd ondertussen de prei in ringetjes en doe deze bij de ui en knoflook in de soeppan. Kruid met wat peper en zout en roer af en toe even om.
Snij intussen de bospenen en winterpenen in blokjes en voeg deze toe in de soeppan. Snij ook vast de gekookte rode biet in stukken. Doe de gesneden peen in de soeppan en bak een minuutje aan onder af en toe roeren. Voeg tenslotte de gesneden biet en de groentebouillon toe en laat alles 20 minuten koken met het deksel op de pan.
Giet na 20 minuten de inhoud van de pan in een blender en pureer tot je een lekker romig soepje overhoudt. Dit kan je eventueel ook met een staafmixer in de soeppan zelf doen. Als je de blender gebruikt giet je de soep weer terug in de pan en breng je deze tot slot op smaak met nog wat peper en zout.
Snijd wat peterselie fijn en garneer de soep hier mee. Het ziet er niet alleen mooi uit door het contrast maar smaakt ook heerlijk bij deze lekkere maaltijdsoep. Lekker met een stukje brood met wat boter, eet smakelijk.