Wortel-preisoep met rode biet en peterselie

Wortel-preisoep met rode biet en peterselie
Soep
30 minuten
4 personen

Vandaag heb ik een heerlijke soep voor je die vol groenten zit. Ondanks het gebrek aan room is deze wortel-preisoep met rode biet toch echt romig geworden. Een lekker dikke soep die ook nog eens heerlijk smaakt.

Voor deze soep hoef je eigenlijk alleen de groenten te snijden, even aan te bakken en dan te koken in wat bouillon. Daarna pureer je alles in de blender of met een staafmixer en is je soep klaar. Al met al ben je er nog geen half uur mee bezig, wil je deze lekkere soep zelf eens maken dan vind je het recept hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 l. groentebouillon
  • 4 bospenen
  • 2 kleine winterpenen (of 1 grote)
  • 1 rode biet, gekookt
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • peterselie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zorg ook dat je een liter groentebouillon klaar hebt staan om alles zo in te koken.

Pel de ui en snipper deze, pel ook de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook kort in aan. Snijd ondertussen de prei in ringetjes en doe deze bij de ui en knoflook in de soeppan. Kruid met wat peper en zout en roer af en toe even om.

Snij intussen de bospenen en winterpenen in blokjes en voeg deze toe in de soeppan. Snij ook vast de gekookte rode biet in stukken. Doe de gesneden peen in de soeppan en bak een minuutje aan onder af en toe roeren. Voeg tenslotte de gesneden biet en de groentebouillon toe en laat alles 20 minuten koken met het deksel op de pan.

Giet na 20 minuten de inhoud van de pan in een blender en pureer tot je een lekker romig soepje overhoudt. Dit kan je eventueel ook met een staafmixer in de soeppan zelf doen. Als je de blender gebruikt giet je de soep weer terug in de pan en breng je deze tot slot op smaak met nog wat peper en zout.

Snijd wat peterselie fijn en garneer de soep hier mee. Het ziet er niet alleen mooi uit door het contrast maar smaakt ook heerlijk bij deze lekkere maaltijdsoep. Lekker met een stukje brood met wat boter, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wortel-preisoep met rode biet en peterselie
Wortel-preisoep met rode biet en peterselie
Wortel-preisoep met rode biet en peterselie
Wortel-preisoep met rode biet en peterselie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens