Wortelsoep met zoete aardappel en room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. bospeen
- 2 zoete aardappels
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 250 gr. slagroom
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een soeppan met dikke bodem op laag vuur en laat warm worden. Pel de uien en snijd deze in partjes. Ook de knoflook pel je en hak je fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit hier de ui en knoflook in. Breng in de tussentijd anderhalve liter water aan de kook in een tweede pan.
Maak de bospeen schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan de soeppan. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Doe ook de zoete aardappel in de soeppan. Schep alles om en kruid met ruim peper en zout. Voeg nu het kokende water toe en verkruimel er drie of vier bouillonblokjes boven. Breng alles aan de kook en draai het vuur lager. Laat alles nu 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
Pureer de soep na 20 minuten met een staafmixer of in de blender. Roer er 200 gram slagroom doorheen, bewaar de rest om de soep mee te garneren.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 432 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 34 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 4 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.