Wortelsoep met zoete aardappel en room

Wortelsoep met zoete aardappel en room
Hoofdgerecht, Soep
30 minuten
4 personen

Deze wortelsoep met zoete aardappel en room heb je zo gemaakt. En niet alleen dat, hij is ook nog eens heel erg lekker. Een ideale maaltijdsoep voor ‘s avonds dus. Bijvoorbeeld met een salade, zo’n lekker plukbrood of wat bruschetta. Maar ook heerlijk als lunch of voorgerecht, bijvoorbeeld bij een etentje.

Je begint met het fruiten van wat ui en knoflook. Hierna snijd je de bospeen en zoete aardappel. Laat alles 20 minuten pruttelen in wat bouillon en je bent al bijna klaar. Ik gebruikte de staafmixer om de soep te pureren. Maar dit kan je natuurlijk ook in een blender doen. Lijkt deze lekkere wortelsoep je wel wat? Dan vind je hieronder het recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke soeprecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. bospeen
  • 2 zoete aardappels
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 250 gr. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een soeppan met dikke bodem op laag vuur en laat warm worden. Pel de uien en snijd deze in partjes. Ook de knoflook pel je en hak je fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit hier de ui en knoflook in. Breng in de tussentijd anderhalve liter water aan de kook in een tweede pan.

Maak de bospeen schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan de soeppan. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Doe ook de zoete aardappel in de soeppan. Schep alles om en kruid met ruim peper en zout. Voeg nu het kokende water toe en verkruimel er drie of vier bouillonblokjes boven. Breng alles aan de kook en draai het vuur lager. Laat alles nu 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Pureer de soep na 20 minuten met een staafmixer of in de blender. Roer er 200 gram slagroom doorheen, bewaar de rest om de soep mee te garneren.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wortelsoep met zoete aardappel en room
Wortelsoep met zoete aardappel en room
Wortelsoep met zoete aardappel en room
Wortelsoep met zoete aardappel en room
Wortelsoep met zoete aardappel en room

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 432 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 34 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 4 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens