
Zoete aardappelsoep (bataat) met reepjes gebakken chorizo
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 750 gr. zoete aardappels
- 300 gr. bospeen
- 200 gr. chorizo (stuk worst, geen plakjes beleg)
- 1 l. groentebouillon
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 tl. vijfkruidenpoeder
- 125 ml. slagroom
- peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm vast een soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een pannetje met een liter groentebouillon klaar die je warm houdt, hier kook je zo de rest van de ingrediënten in.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Maak de bospeen schoon onder een stromende kraan en snijd vervolgens in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze goed fijn, pel ook de knoflook en hak deze goed fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui en knoflook in, kruid met het vijfkruidenpoeder. Voeg vervolgens de zoete aardappel en bospeen toe en bak nog een paar minuten mee, kruid nu met wat peper en zout.
Voeg de warme groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Zodra het begint te borrelen draai je het vuur lager en laat je het 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Pureer hierna de soep in een blender of met een staafmixer en voeg hier de room aan toe. Breng eventueel wat verder op smaak met wat peper en houd de soep warm voor zo.
Verwarm een koekenpan op laag vuur. Snijd de chorizoworst in plakken en vervolgens in reepjes en bak een paar minuten in de koekenpan, je hoeft geen olie of boter toe te voegen. Zodra de worst donker begint te kleuren draai je het vuur uit.
Serveer de soep en schep wat van de reepjes gebakken chorizo in het midden. Hak wat verse peterselie fijn en strooi over de soep.
Recepten in je mail




