Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 2 zoete aardappels
- 2 rode paprika's
- 1 kg. bospeen
- 2 uien
- verse gember
- 125 gr. slagroom
- olijfolie
- peper
- verse bieslook
Bereidingswijze
Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Zet ook een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Pel de uien en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de grote soeppan en bak op lage temperatuur de ui vast aan.
Snijd de andere ingrediënten
Schil in de tussentijd de zoete aardappels. Snijd deze vervolgens in dikke plakken en daarna blokjes. Voeg toe in de soeppan en schep om, kruid met wat peper. Boen de bospeen schoon en snijd in plakjes. Doe ook deze in de soeppan. Tot slot snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de rode paprika in blokjes en voeg je ook deze toe aan de soeppan.
Rasp er nu ongeveer twee centimeter verse gemberwortel boven en schep kort om op hoog vuur. Doe er nu de groentebouillon bij en breng voorzichtig aan de kook. Zet het vuur weer wat lager en laat ongeveer een half uurtje pruttelen met het deksel op de pan.
Pureer de soep
Na een half uur kan je de soep pureren. Hoe langer je deze pureert hoe dunner de soep wordt. Zelf gebruik ik hiervoor een staafmixer, daarmee pureer je de soep gewoon in de pan. Eventueel kan je de soep in een blender pureren. Giet daarna terug in de pan.
Roer vlak voor het opdienen de slagroom door de soep. Bewaar eventueel een scheutje om de soep mee te garneren. Neem een handje verse bieslook en hak deze fijn met een koksmes. Serveer de soep en garneer met de fijn gehakte bieslook. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar geeft ook een lekker extra smaakje aan de soep.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 262 kcal.
- Vetten 15 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 33 gr.
- Waarvan suikers 25 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 5 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.