Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember

Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember

Laatst maakte ik deze zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember. Een makkelijke en lekkere maaltijdsoep die je zo hebt gemaakt. De combinatie van zoete aardappel met bospeen en paprika is erg lekker. En met wat vers geraspte gember krijgt de soep een heerlijke smaak. Je bakt alles kort aan en laat het daarna een half uurtje pruttelen met bouillon.

Hierna kan je de soep pureren. Zelf doe ik dat meestal met de staafmixer maar ook met een blender gaat dit prima. Door de soep niet te dun te pureren krijgt deze ene wat dikkere structuur. Zelf vind ik de soep dan nog wat lekkerder. Meng er nog wat room doorheen voor het opdienen en je hebt een heerlijke maaltijd. Serveer met wat verse bieslook en een stukje stokbrood.

Lijkt deze zoete aardappelsoep jou ook wel wat dan vind je hieronder het snelle recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke soeprecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 2 zoete aardappels
  • 2 rode paprika's
  • 1 kg. bospeen
  • 2 uien
  • verse gember
  • 125 gr. slagroom
  • olijfolie
  • peper
  • verse bieslook

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Zet ook een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Pel de uien en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de grote soeppan en bak op lage temperatuur de ui vast aan.

Snijd de andere ingrediënten

Schil in de tussentijd de zoete aardappels. Snijd deze vervolgens in dikke plakken en daarna blokjes. Voeg toe in de soeppan en schep om, kruid met wat peper. Boen de bospeen schoon en snijd in plakjes. Doe ook deze in de soeppan. Tot slot snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de rode paprika in blokjes en voeg je ook deze toe aan de soeppan.

Rasp er nu ongeveer twee centimeter verse gemberwortel boven en schep kort om op hoog vuur. Doe er nu de groentebouillon bij en breng voorzichtig aan de kook. Zet het vuur weer wat lager en laat ongeveer een half uurtje pruttelen met het deksel op de pan.

Pureer de soep

Na een half uur kan je de soep pureren. Hoe langer je deze pureert hoe dunner de soep wordt. Zelf gebruik ik hiervoor een staafmixer, daarmee pureer je de soep gewoon in de pan. Eventueel kan je de soep in een blender pureren. Giet daarna terug in de pan.

Roer vlak voor het opdienen de slagroom door de soep. Bewaar eventueel een scheutje om de soep mee te garneren. Neem een handje verse bieslook en hak deze fijn met een koksmes. Serveer de soep en garneer met de fijn gehakte bieslook. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar geeft ook een lekker extra smaakje aan de soep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met bospeen, paprika en gember'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 262 kcal.
  • Vetten 15 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 33 gr.
  • Waarvan suikers 25 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 5 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.