Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook

Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook

Laatst maakte ik deze heerlijke zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook. Een lekker pittige maaltijdsoep die erg makkelijk is te maken. Na wat snijwerk gooi je alles in een grote soeppan waarna je de boel pureert, eenvoudig toch?

Ik kwam trouwens op het idee door een soeppakket dat ik in de supermarkt zag liggen. Ere wie ere toekomt, al vind ik deze versie toch écht iets lekkerder. Wij aten het met een lekker plukbrood en hadden daar ook meer dan genoeg aan. Als je het soeppakket tegenkomt heb je meteen bijna alles wat je nodig hebt, alleen nog wat rode peper en een extra bouillonblokje erbij en je bent klaar. De peterselie die er oorspronkelijk inzat heb ik vervangen door bieslook, dat vind ik een net wat lekkerdere smaak geven. Wil je deze zoete aardappelsoep zelf eens maken dan vind je hieronder mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 2 winterpenen
  • 2 rode uien
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 groentebouillonblokjes
  • peper en zout
  • handje verse bieslook
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke soeppan op een laag vuurtje zodat de bodem goed heet kan worden. Schil en snijd de ingrediënten eventueel vast vantevoren zodat je in één keer door kan.

Pel de rode uien en de ui en snijd deze in vieren. Snijd ieder part vervolgens in plakjes en leg klaar voor zo. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Rol de rode peper stevig tussen beide handen en snijd de bovenkant eraf. Klop de zaadjes eruit en snijd de rode peper vervolgens in ringetjes. Was hierna vooral goed je handen. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de rode peper, rode ui, de ui en de knoflook een paar minuten aan. Kruid goed met peper en zout.

Schil tussendoor de zoete aardappel en snijd deze in plakken en vervolgens in blokjes. Verwijder ook de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in stukjes. Als je de knoflook en ui goed begint te ruiken bak je de zoete aardappel en paprika nog kort mee.

Snijd intussen de boven- en onderkant van de winterpenen en halveer deze. Snijd de helften vervolgens in de lengte doormidden en snijd in plakjes. Doe in de soeppan en voeg 1 1/4 liter water toe. Verkruimel de boillonblokjes erboven en breng het geheel aan de kook. Laat alles op laag vuur 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Pureer het geheel daarna tot de gewenste dikte met een staafmixer of doe in de blender. Je kan de zoete aardappelsoep zijdezacht pureren of het net iets steviger houden, ik koos voor het eerste. Snijd de bieslook goed fijn. Serveer de zoete aardappelsoep in kommen en strooi er de bieslook overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'
Afbeelding bij 'Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook'