Zoete aardappelsoep met rode peper en bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 zoete aardappel
- 2 winterpenen
- 2 rode uien
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 3 groentebouillonblokjes
- peper en zout
- handje verse bieslook
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een flinke soeppan op een laag vuurtje zodat de bodem goed heet kan worden. Schil en snijd de ingrediënten eventueel vast vantevoren zodat je in één keer door kan.
Pel de rode uien en de ui en snijd deze in vieren. Snijd ieder part vervolgens in plakjes en leg klaar voor zo. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Rol de rode peper stevig tussen beide handen en snijd de bovenkant eraf. Klop de zaadjes eruit en snijd de rode peper vervolgens in ringetjes. Was hierna vooral goed je handen. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de rode peper, rode ui, de ui en de knoflook een paar minuten aan. Kruid goed met peper en zout.
Schil tussendoor de zoete aardappel en snijd deze in plakken en vervolgens in blokjes. Verwijder ook de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in stukjes. Als je de knoflook en ui goed begint te ruiken bak je de zoete aardappel en paprika nog kort mee.
Snijd intussen de boven- en onderkant van de winterpenen en halveer deze. Snijd de helften vervolgens in de lengte doormidden en snijd in plakjes. Doe in de soeppan en voeg 1 1/4 liter water toe. Verkruimel de boillonblokjes erboven en breng het geheel aan de kook. Laat alles op laag vuur 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
Pureer het geheel daarna tot de gewenste dikte met een staafmixer of doe in de blender. Je kan de zoete aardappelsoep zijdezacht pureren of het net iets steviger houden, ik koos voor het eerste. Snijd de bieslook goed fijn. Serveer de zoete aardappelsoep in kommen en strooi er de bieslook overheen.