3 keer popcorn uit de pan

3 keer popcorn uit de pan
Tussendoortjes
5 minuten
1 portie

In het begin werd ik nogal eens raar aangekeken als ik zei dat we thuis geen magnetron hebben. Hoe warm je dan restjes op? Nou, in de pan of in de oven. Hoe maak je popcorn? Nou, in de pan. Dat heb je zo gedaan en het is nog eens veel lekkerder ook. Daarom hier drie keer popcorn uit de pan, een lekker en verantwoord tussendoortje.

Het maken van popcorn is eigenlijk zo simpel dat je dit niet eens een recept mag noemen. Je doet de mais in een laagje hete olie, wacht tot de pan is uitgepopt en je geeft het een smaakje. Hieronder lees je hoe ik het doe en hoe je zeker weet dat je olie warm genoeg is. Dus pak de mais, wat olie en een pan en poppen maar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • klein kopje pofmais
  • beetje zonnebloemolie
  • suiker of zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een niet al te kleine pan waar je een deksel bij hebt op het vuur en verwarm een dun laagje zonnebloemolie in de pan. Leg er drie maiskorreltjes in, doe de deksel erop en wacht tot je drie keer het bekende 'pop-geluid' in de pan hebt gehoord. Nu is de olie warm genoeg. Bestrooi de bodem met een dun laagje pofmais en zet de deksel meteen weer op de pan, anders kan je een speurtocht door je keuken gaan houden.

Let erop dat je echt een dun laagje gebruikt, de bodem mag net bedekt zijn... de popcorn komt namelijk écht een stuk omhoog. Schud de pan regelmatig tijdens het poppen zodat de onderste popcorn niet verbrandt en haal de pan van het vuur zodra je geen mais meer hoort ploffen. Gooi de pan leeg in een vergiet of kom en bestrooi met een klein beetje zout of suiker, schud even om en klaar is je popcorn. Prima te bewaren in een afgesloten trommel zodat je er dagen plezier van hebt, als je al wat over houdt.

3 variaties

Popcorn met ahornsiroop

Bereid de popcorn zoals hierboven maar voeg geen zout of suiker toe. Verwarm een beetje ahornsiroop in een pan, blijf erbij want het gaat snel verbranden. Zodra de siroop goed warm is haal je de pan van het vuur en roert er popcorn doorheen. Zodra de popcorn voorzien is van een glanzend laagje is deze klaar om opgegeten te worden

Popcorn met Italiaanse kruiden

Bereid de popcorn zoals hierboven maar voeg geen zout of suiker toe. Meng in een schaaltje wat Italiaanse kruiden (gedroogd, uit een potje) zoals 1 tl. orgeano en 1 tl. basilicum. Meng hier 1/2 tl. knoflookpoeder en een klein snufje zout en peper doorheen. Doe de popcorn in een kom, strooi het kruidenmengsel eroverheen en schud goed om door er bijvoorbeeld even een bord op te leggen en hard te schudden.

Oosterse popcorn

Bereid de popcorn zoals hierboven maar voeg geen zout of suiker toe. Doe de popcorn in een kom en strooi er wat 5-kruidenpoeder doorheen (een Oosterse kruidenmix, o.a. te koop bij de Albert Heijn). Even goed schudden en klaar is je Oosterse popcorn. Let erop dat je er niet teveel kruiden bij doet, deze zijn erg scherp van smaak. In 5-kruidenpoeder zit kassia, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel.

Je ziet dat je met popcorn alle kanten op kan. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met kruiden als paprikapoeder, kerriepoeder, alleen knoflookpoeder met wat zout, kaneel en ga zo maar door. Probeer het eerst even in een klein bakje zodat je niet je hele voorraad popcorn weg hoeft te gooien als je gekozen combinatie toch tegen mocht vallen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


3 keer popcorn uit de pan
3 keer popcorn uit de pan


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens