Cream cheese pancakes op z’n Amerikaans
Recept
Ingrediënten
12 pancakes
- 300 gr. zelfrijzend bakmeel (of 290 gr. gezeefde bloem en 10 gr. bakpoeder)
- 2 el. suiker
- snufje zout
- 1 (groot) ei
- 400 ml. melk
- 85 gr. roomkaas (bv. Philadelphia Naturel)
- 15 gr. roomboter
- 1/2 tl. vanille essence
Bereidingswijze
Zet alvast een koekenpan met anti-aanbaklaag op een laag vuurtje. Meng het bakmeel, de suiker en een snufje zout in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Heb je geen zelfrijzend bakmeel meng dan eerst het gezeefde bloem met het bakpoeder en meng er daarna pas de suiker en een snufje zout doorheen.
Smelt eerst de roomboter op een laag vuurtje en breek het ei boven een andere kom. Meng het ei goed met de melk, de roomkaas, de gesmolten roomboter en de vanille. Giet het mengsel daarna in het kuiltje dat je in het meel hebt gemaakt. Nu goed doorroeren tot je een mooi beslag hebt.
Zet nu het vuur onder de koekenpan middelhoog en schep er met een soeplepel een laag beslag in. De pannenkoekjes hoeven niet te groot te worden dus niet de hele bodem bedekken, gewoon een mooie dot in het midden. Ongeveer een minuut bakken en daarna omdraaien en nog een minuut bakken.
Stollen je pannenkoekjes niet snel genoeg in de pan dan kan je het vuur gerust wat hoger zetten. De buitenkant van deze cream cheese pancakes moet mooi bruin worden en de binnenkant lekker zacht.
Lekker variëren
Behalve met een plakje banaan smaken deze cream cheese pancakes ook heerlijk met verse aardbeien, framboos en andere zoet fruit. Liever een hartige variant dan kan je er een plakje gebakken bacon bij doen. Eet smakelijk!