
Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 1 ongesneden (rond) brood
- 100 gr. pancetta
- 150 gr. kruidenboter
- stukje jong belegen kaas
- verse bieslook
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 180 graden. Snijd het ongesneden brood tot net boven de onderkant in reepjes in met een scherp broodmes. Het is belangrijk dat je niet te ver doorsnijdt, let hier dus goed op. Draai het brood een kwartslag en herhaal nogmaals, je hebt nu een brood met een soort dobbelsteentjes.
Smeer met een mes de binnenkant van het brood ruim in met kruidenboter. Scheur of snijd de pancetta in reepjes en druk deze tussen het brood. Snijd een stukje jong belegen kaas in dunne reepjes en druk deze op de pancetta in het brood. Zorg ervoor dat het hele brood gevuld is en leg het op een stuk aluminiumfolie.
Hak nu een handje bieslook fijn en strooi over het brood. Bak het brood nog zo'n 15 minuten in het midden van je voorverwarmde oven tot de kaas goed gesmolten is. Haal het plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook uit de oven en serveer het in zijn geheel. Iedereen kan nu lekker stukjes van het brood plukken, nu weet je meteen waar de naam plukbrood vandaan komt.
Recepten in je mail




