Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Bijgerecht, Tussendoortjes
15 minuten + 15 minuten oven
1 portie

Al eens eerder maakte ik een lekker plukbrood met gesmolten knoflookboter, mozzarella en basilicum. Nu heb ik hier een heerlijke variant op bedacht. Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook. Net zo makkelijk en weer zo lekker.

Dit lekkere plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook heb je in een half uurtje op tafel staan. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een soepje maar ook ideaal als lekkere borrelhap. En je hebt dit lekkere plukbrood ook nog eens zo gemaakt. Zelf maakte ik het deze keer van een rond wit brood maar kies gewoon je favoriete brood. Als het maar ongesneden is want anders valt er weinig te plukken. Heb je zin in mijn plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook? Dan vind je hieronder het makkelijke recept, in een half uurtje staat het op tafel.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 ongesneden (rond) brood
  • 100 gr. pancetta
  • 150 gr. kruidenboter
  • stukje jong belegen kaas
  • verse bieslook

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden. Snijd het ongesneden brood tot net boven de onderkant in reepjes in met een scherp broodmes. Het is belangrijk dat je niet te ver doorsnijdt, let hier dus goed op. Draai het brood een kwartslag en herhaal nogmaals, je hebt nu een brood met een soort dobbelsteentjes.

Smeer met een mes de binnenkant van het brood ruim in met kruidenboter. Scheur of snijd de pancetta in reepjes en druk deze tussen het brood. Snijd een stukje jong belegen kaas in dunne reepjes en druk deze op de pancetta in het brood. Zorg ervoor dat het hele brood gevuld is en leg het op een stuk aluminiumfolie.

Hak nu een handje bieslook fijn en strooi over het brood. Bak het brood nog zo'n 15 minuten in het midden van je voorverwarmde oven tot de kaas goed gesmolten is. Haal het plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook uit de oven en serveer het in zijn geheel. Iedereen kan nu lekker stukjes van het brood plukken, nu weet je meteen waar de naam plukbrood vandaan komt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook
Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens