Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Al eens eerder maakte ik een lekker plukbrood met gesmolten knoflookboter, mozzarella en basilicum. Nu heb ik hier een heerlijke variant op bedacht. Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook. Net zo makkelijk en weer zo lekker.

Dit lekkere plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook heb je in een half uurtje op tafel staan. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een soepje maar ook ideaal als lekkere borrelhap. En je hebt dit lekkere plukbrood ook nog eens zo gemaakt. Zelf maakte ik het deze keer van een rond wit brood maar kies gewoon je favoriete brood. Als het maar ongesneden is want anders valt er weinig te plukken. Heb je zin in mijn plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook? Dan vind je hieronder het makkelijke recept, in een half uurtje staat het op tafel.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 ongesneden (rond) brood
  • 100 gr. pancetta
  • 150 gr. kruidenboter
  • stukje jong belegen kaas
  • verse bieslook

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden. Snijd het ongesneden brood tot net boven de onderkant in reepjes in met een scherp broodmes. Het is belangrijk dat je niet te ver doorsnijdt, let hier dus goed op. Draai het brood een kwartslag en herhaal nogmaals, je hebt nu een brood met een soort dobbelsteentjes.

Smeer met een mes de binnenkant van het brood ruim in met kruidenboter. Scheur of snijd de pancetta in reepjes en druk deze tussen het brood. Snijd een stukje jong belegen kaas in dunne reepjes en druk deze op de pancetta in het brood. Zorg ervoor dat het hele brood gevuld is en leg het op een stuk aluminiumfolie.

Hak nu een handje bieslook fijn en strooi over het brood. Bak het brood nog zo'n 15 minuten in het midden van je voorverwarmde oven tot de kaas goed gesmolten is. Haal het plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook uit de oven en serveer het in zijn geheel. Iedereen kan nu lekker stukjes van het brood plukken, nu weet je meteen waar de naam plukbrood vandaan komt.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Plukbrood met kruidenboter, pancetta, kaas en bieslook

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens