
Simpele en pure fruitijsjes
Recept
Ingrediënten
4 tot 6 perenijsjes
- 4 peren
- 2 el. honing
- eventueel wat citroensap
Ingrediënten (4 tot 6 aardbeienijsjes)
- 500 gr. aardbeien
- 2 el. honing
- eventueel wat citroensap
- tip: paar blaadjes basilicum
Ingrediënten (4 tot 6 bananenijsjes)
- 3 bananen
- 2 el. honing
- 100 ml. yoghurt
- eventueel wat citroensap
Bereidingswijze
Schil de peren en snijd in vier partjes, zorg dat je het klokkenhuis verwijdert. Pureer de peren met een staafmixer of in de blender en voeg eventueel wat honing en water toe. Nog eventjes mixen, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Na een uurtje of vijf zijn je ijsjes klaar.
Recept aardbeienijsjes
Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg tijdens het pureren eventueel wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Voor een wat volwassenere smaak is het erg lekker om wat basilicum mee te pureren in de blender. Vijf uur wachten en genieten maar.
Recept bananenijsjes
Pel de bananen en snijd in partjes en pureer samen met de yoghurt met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel weer wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Ook deze ijsjes weer een uurtje of vijf in de vriezer.
Varieer en probeer
Andere vruchten die erg lekker zijn in fruitijsjes zijn kiwi's (hier zeker wat honing toevoegen omdat deze snel wat zuurder worden) en watermeloen. Maar laat vooral je eigen creativiteit los op deze lekkere fruitijsjes.