Simpele en pure fruitijsjes

Simpele en pure fruitijsjes

Perenijsjes… lekker! Vroeger ging er wel een pak per week doorheen en had ik aan het eind van de week een ruwe tong van het likken. Als je dan ontdekt dat er in de perenijsjes uit de supermarkt meer ijsstokje dan peer zit maak je ze voortaan gewoon zelf.

Het maken van een puur fruitijsje is zo eenvoudig dat iedereen het eens moet proberen. Alleen wat fruit en eventueel wat honing, citroensap en/of water  in een vormpje doen en dan in de vriezer. Een paar uurtjes later geniet je van een heerlijk waterijsje van puur fruit.

Het makkelijkst werkt het door de bekende vormpjes voor ijslollies te gebruiken die je o.a. bij de Blokker en het Kruidvat vindt. Heb je die niet in huis gebruik dan bijvoorbeeld lege bakjes van kleine toetjes als Danoontje of Paula-vla waar je een ijsstokje of plastic lepeltje inzet.

Hier heb je alvast wat voorbeelden van lekkere fruitijsjes maar je kan natuurlijk elk fruit gebruiken dat je toevallig in huis hebt. Door eventueel wat citroensap te gebruiken krijgen de ijsjes net wat meer smaak, naar smaak toevoegen maar niet teveel!

Recept

Ingrediënten

4 tot 6 perenijsjes

 • 4 peren
 • 2 el. honing
 • eventueel wat citroensap

Ingrediënten (4 tot 6 aardbeienijsjes)

 • 500 gr. aardbeien
 • 2 el. honing
 • eventueel wat citroensap
 • tip: paar blaadjes basilicum

Ingrediënten (4 tot 6 bananenijsjes)

 • 3 bananen
 • 2 el. honing
 • 100 ml. yoghurt
 • eventueel wat citroensap

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd in vier partjes, zorg dat je het klokkenhuis verwijdert. Pureer de peren met een staafmixer of in de blender en voeg eventueel wat honing en water toe. Nog eventjes mixen, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Na een uurtje of vijf zijn je ijsjes klaar.

Recept aardbeienijsjes

Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg tijdens het pureren eventueel wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Voor een wat volwassenere smaak is het erg lekker om wat basilicum mee te pureren in de blender. Vijf uur wachten en genieten maar.

Recept bananenijsjes

Pel de bananen en snijd in partjes en pureer samen met de yoghurt met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel weer wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Ook deze ijsjes weer een uurtje of vijf in de vriezer.

Varieer en probeer

Andere vruchten die erg lekker zijn in fruitijsjes zijn kiwi's (hier zeker wat honing toevoegen omdat deze snel wat zuurder worden) en watermeloen. Maar laat vooral je eigen creativiteit los op deze lekkere fruitijsjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.