Simpele en pure fruitijsjes

Simpele en pure fruitijsjes
Tussendoortjes
5 minuten + ca. 5 uur invriezen
4 tot 6 perenijsjes

Perenijsjes… lekker! Vroeger ging er wel een pak per week doorheen en had ik aan het eind van de week een ruwe tong van het likken. Als je dan ontdekt dat er in de perenijsjes uit de supermarkt meer ijsstokje dan peer zit maak je ze voortaan gewoon zelf.

Het maken van een puur fruitijsje is zo eenvoudig dat iedereen het eens moet proberen. Alleen wat fruit en eventueel wat honing, citroensap en/of water  in een vormpje doen en dan in de vriezer. Een paar uurtjes later geniet je van een heerlijk waterijsje van puur fruit.

Het makkelijkst werkt het door de bekende vormpjes voor ijslollies te gebruiken die je o.a. bij de Blokker en het Kruidvat vindt. Heb je die niet in huis gebruik dan bijvoorbeeld lege bakjes van kleine toetjes als Danoontje of Paula-vla waar je een ijsstokje of plastic lepeltje inzet.

Hier heb je alvast wat voorbeelden van lekkere fruitijsjes maar je kan natuurlijk elk fruit gebruiken dat je toevallig in huis hebt. Door eventueel wat citroensap te gebruiken krijgen de ijsjes net wat meer smaak, naar smaak toevoegen maar niet teveel!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 tot 6 perenijsjes)

 • 4 peren
 • 2 el. honing
 • eventueel wat citroensap

Ingrediënten (4 tot 6 aardbeienijsjes)

 • 500 gr. aardbeien
 • 2 el. honing
 • eventueel wat citroensap
 • tip: paar blaadjes basilicum

Ingrediënten (4 tot 6 bananenijsjes)

 • 3 bananen
 • 2 el. honing
 • 100 ml. yoghurt
 • eventueel wat citroensap

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd in vier partjes, zorg dat je het klokkenhuis verwijdert. Pureer de peren met een staafmixer of in de blender en voeg eventueel wat honing en water toe. Nog eventjes mixen, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Na een uurtje of vijf zijn je ijsjes klaar.

Recept aardbeienijsjes

Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg tijdens het pureren eventueel wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Voor een wat volwassenere smaak is het erg lekker om wat basilicum mee te pureren in de blender. Vijf uur wachten en genieten maar.

Recept bananenijsjes

Pel de bananen en snijd in partjes en pureer samen met de yoghurt met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel weer wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Ook deze ijsjes weer een uurtje of vijf in de vriezer.

Varieer en probeer

Andere vruchten die erg lekker zijn in fruitijsjes zijn kiwi's (hier zeker wat honing toevoegen omdat deze snel wat zuurder worden) en watermeloen. Maar laat vooral je eigen creativiteit los op deze lekkere fruitijsjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.
Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens