Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffel­mayonaise

Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Tussendoortjes, Voorgerecht
15 minuten
4 personen

Omdat ik nog wat carpaccio over had van een eerder gerecht moest ik daar natuurlijk iets lekkers mee maken. Uiteindelijk werd dat deze carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise. Een heerlijk en makkelijk hapje dat je als borrelhap of voorafje kan eten.

Ik gebruikte voor deze carpaccio bruchetta een afbakciabatta die ik eerst in de oven heb gebakken. Tussendoor kon ik de knoflookolie en truffelmayonaise bereiden. Een kwartiertje later stond deze heerlijke carpaccio bruschetta al op tafel. Wil je dit ook eens maken dan vind je hier het snelle en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ciabatta (afbak)
  • 150 gr. rundercarpaccio
  • 40 gr. rucola
  • 3 el. olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. pijnboompitten
  • 4 el. mayonaise*
  • truffelolie, naar smaak*
  • Parmezaanse kaas
  • oregano, gedroogde kruiden
  • grof zeezout
  • peper

* Je kan natuurlijk ook kant-en-klare truffelmayonaise gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de ciabatta circa vijf minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd de ciabatta met een scherp broodmes in niet al te dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat en laat de oven aanstaan.

Meng drie eetlepels olijfolie, een flinke snuf oregano, drie uitgeperste teentjes knoflook en een snufje grof zeezout tot een lekkere knoflookolie. Smeer de sneetjes ciabatta hier aan één kant mee in en bak nog drie minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes intussen in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren, stort op een schoteltje en bewaar voor zo.

Meng intussen de mayonaise met de truffelolie en voeg een klein beetje peper toe. Roer goed door elkaar en laat staan voor zo. Beleg de sneetjes ciabatta met een plukje rucola en daaroverheen een plakje rundercarpaccio. Doe er een theelepeltje truffelmayonaise op en strooi daar wat van de pijnboompitjes over.

Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en tot slot een klein beetje peper en serveer de carpaccio bruschetta direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens