Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 ciabatta (afbak)
- 150 gr. rundercarpaccio
- 40 gr. rucola
- 3 el. olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 40 gr. pijnboompitten
- 4 el. mayonaise*
- truffelolie, naar smaak*
- Parmezaanse kaas
- oregano, gedroogde kruiden
- grof zeezout
- peper
* Je kan natuurlijk ook kant-en-klare truffelmayonaise gebruiken.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de ciabatta circa vijf minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd de ciabatta met een scherp broodmes in niet al te dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat en laat de oven aanstaan.
Meng drie eetlepels olijfolie, een flinke snuf oregano, drie uitgeperste teentjes knoflook en een snufje grof zeezout tot een lekkere knoflookolie. Smeer de sneetjes ciabatta hier aan één kant mee in en bak nog drie minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes intussen in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren, stort op een schoteltje en bewaar voor zo.
Meng intussen de mayonaise met de truffelolie en voeg een klein beetje peper toe. Roer goed door elkaar en laat staan voor zo. Beleg de sneetjes ciabatta met een plukje rucola en daaroverheen een plakje rundercarpaccio. Doe er een theelepeltje truffelmayonaise op en strooi daar wat van de pijnboompitjes over.
Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en tot slot een klein beetje peper en serveer de carpaccio bruschetta direct.