Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise

Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffel­mayonaise

Omdat ik nog wat carpaccio over had van een eerder gerecht moest ik daar natuurlijk iets lekkers mee maken. Uiteindelijk werd dat deze carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise. Een heerlijk en makkelijk hapje dat je als borrelhap of voorafje kan eten.

Ik gebruikte voor deze carpaccio bruchetta een afbakciabatta die ik eerst in de oven heb gebakken. Tussendoor kon ik de knoflookolie en truffelmayonaise bereiden. Een kwartiertje later stond deze heerlijke carpaccio bruschetta al op tafel. Wil je dit ook eens maken dan vind je hier het snelle en makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 ciabatta (afbak)
  • 150 gr. rundercarpaccio
  • 40 gr. rucola
  • 3 el. olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. pijnboompitten
  • 4 el. mayonaise*
  • truffelolie, naar smaak*
  • Parmezaanse kaas
  • oregano, gedroogde kruiden
  • grof zeezout
  • peper

* Je kan natuurlijk ook kant-en-klare truffelmayonaise gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de ciabatta circa vijf minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd de ciabatta met een scherp broodmes in niet al te dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat en laat de oven aanstaan.

Meng drie eetlepels olijfolie, een flinke snuf oregano, drie uitgeperste teentjes knoflook en een snufje grof zeezout tot een lekkere knoflookolie. Smeer de sneetjes ciabatta hier aan één kant mee in en bak nog drie minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes intussen in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren, stort op een schoteltje en bewaar voor zo.

Meng intussen de mayonaise met de truffelolie en voeg een klein beetje peper toe. Roer goed door elkaar en laat staan voor zo. Beleg de sneetjes ciabatta met een plukje rucola en daaroverheen een plakje rundercarpaccio. Doe er een theelepeltje truffelmayonaise op en strooi daar wat van de pijnboompitjes over.

Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en tot slot een klein beetje peper en serveer de carpaccio bruschetta direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise'