Seizoensgroenten februari
Als je op een duurzame manier boodschappen wil doen kan je het best kiezen voor groenten uit het seizoen. Deze komen van Nederlandse akkers of uit kassen die niet veel verwarmd hoeven te worden. Sommige groenten komen uit andere landen in Europa. Ook dat hoeft niet altijd slecht te zijn. Omdat deze groenten in het buitenland op akkers worden geteeld belasten deze het milieu minder dan wanneer deze hier worden geteeld. Zo kan groente uit het buitenland toch duurzaam zijn.
Als je kiest voor deze seizoensgroenten in februari weet je in elk geval dat je voor februari goed zit. En zo kan je dus ieder moment van het jaar een juiste keuze maken. Een keuze die goed is voor het milieu én voor je portemonnee.
De seizoensgroenten voor februari
- Aardpeer
- Boerenkool
- Champignons
- Chinese kool
- Knolselderij
- Komkommer
- Koolraap
- Pastinaak
- Pompoen
- Prei
- Radijs
- Rammenas
- Rettich
- Rode biet
- Rode kool
- Savooiekool (groene kool)
- Schorseneren
- Spitskool
- Spruitjes
- Ui
- Veldsla
- Winterpeen
- Winterpostelein
- Witlof
- Witte kool
Het hele jaar duurzaam
Naast de seizoensgroenten hierboven zijn ook deze groenten een duurzame keuze. Deze groenten zijn het hele jaar te koop bij de supermarkt en groenteboer, dus ook in februari. Ze worden geleverd door zowel telers uit Nederland als uit het buitenland.
- Bleekselderij
- Bloemkool
- Broccoli
- IJsbergsla
- Koolrabi
- Paprika
- Prei
- Raapjes
- Radijs
- Rode biet
- Rode kool
- Spitskool
- Spruitjes
- Tomaat
- Ui
- Wortelen
- Witlof
- Witte kool
De informatie op deze pagina’s komt o.a. van het Voedingscentrum, Albert Heijn, Verse Oogst en GroenteGroente.nl. Daar kan je nog veel meer lezen over seizoensgroenten.