Lentegroenten
Bij de lente denk je al snel aan groenten als asperges, raapsteeltjes en rabarber. Deze zijn niet alleen lekker in een warme maaltijd maar ook in andere gerechten. En je kan in de lente nog veel meer soorten lentegroenten kopen, al is dat niet altijd de beste keuze voor het milieu. Met het grote aanbod in de supermarkt is het natuurlijk ook lastig kiezen. Het hele jaar door is bijna alles te koop, vanaf de hele wereld naar onze winkels gevlogen. Door te kiezen voor groenten uit het seizoen kan je het milieu gelukkig een handje helpen.
Hieronder vind je een overzicht van groente die in april, mei en juni wél een duurzame keuze is. Dit kan groente uit Nederland zijn, van de akker of uit een niet al te warme kas. Maar ook groenten die uit het buitenland worden geïmporteerd hoeven het milieu niet altijd veel te belasten. Bijvoorbeeld omdat deze in een ander land gewoon op de akkers worden geteeld.
Welke lentegroenten zijn er?
- Andijvie
- Asperge
- Bosui
- Chinese kool
- Doperwten
- Komkommer
- Kropsla
- Lamsoren
- Paksoi
- Postelein
- Prei
- Raapjes
- Raapstelen
- Rabarber
- Radijs
- Rettich
- Rode biet
- Rode kool
- Romatomaten
- Schorseneren
- Spinazie
- Tomaten
- Trostomaten
- Ui
- Veldsla
- Venkel
- Vleestomaat
- Winterpeen
- Witlof
- Witte kool
- Wortelen
- Zeekraal
Het hele jaar duurzaam
Naast de lentegroenten hierboven zijn ook deze groenten een duurzame keuze. Deze groenten zijn het hele jaar te koop bij de supermarkt en groenteboer. Ze worden geleverd door zowel telers uit Nederland als uit het buitenland.
- Bleekselderij
- Bloemkool
- Broccoli
- IJsbergsla
- Koolrabi
- Paprika
- Prei
- Raapjes
- Radijs
- Rode biet
- Rode kool
- Spitskool
- Spruitjes
- Tomaat
- Ui
- Wortelen
- Witlof
- Witte kool
De informatie op deze pagina komt o.a. van het Voedingscentrum, Albert Heijn, Verse Oogst en GroenteGroente.nl. Daar kan je nog veel meer lezen over seizoensgroenten.