BBQ recepten

Wil je eens wat anders op de barbecue maken? Dan heb je misschien iets aan deze makkelijke BBQ recepten die ik zelf graag bereid. Ik gebruik hiervoor mijn COBB of Weber BBQ, het hangt er maar net vanaf voor hoeveel mensen ik het moet maken. Veel van deze recepten kan je trouwens ook prima in de oven of op een grillpan maken.

Lekkere recepten op de BBQ

Als het lekker weer wordt maak ik graag iets lekkers op de BBQ. Hier vind je een aantal van de BBQ recepten die ik zelf vaak op tafel zet. Ik kies daarbij niet alleen voor vlees en vis maar ook voor lekker veel groenten. Als je die grilt krijgt het een heerlijke smaak en je kan er volop mee variëren.

Je kan er voor kiezen om deze BBQ recepten als hoofd- of bijgerecht te gebruiken. Pas dan gewoon de hoeveelheden aan. En alle recepten zijn ook heel goed in de oven of op een grillpan te maken. Handig als het eens niet zo lekker weer is.

Welke barbecue?

Deze BBQ recepten kan je op ieder soort barbecue maken. Thuis gebruik ik meestal de COBB, en als er veel mensen komen eten zet ik de Weber aan. Beiden gaan op houtskool maar je kan ook een gasbarbecue of een elektrische BBQ kiezen. Het hangt er maar net van af wat je hebt staan.

Zowel de COBB als de Weber hebben een deksel. Dit vind ik zelf erg handig omdat de warmte zo goed in de BBQ blijft hangen. Vooral bij grotere stukken vlees kan je zo alles goed garen. Maar je kan deze BBQ recepten ook prima op een barbecue zonder deksel maken.