Cake recepten

Deze recepten voor cake zijn makkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Bloem, boter, suiker en eieren en natuurlijk een goede cakevorm. Het is een van mijn favoriete dingen om te bakken en ik maak ze dan ook regelmatig. Bekijk de recepten en kies je favoriete cake, wordt het de klassieke cake of toch een ander?

Recepten voor cake

Op deze pagina’s vind je mijn recepten voor cake, iets dat ik zelf heel graag bak. Mijn favoriete cake is de gewone vanillecake, maar je vind hier nog veel meer lekkere cake recepten. Bijvoorbeeld met appel en kaneel of een cake met verse aardbeien. Of wat dacht je van een lekkere chocoladecake die makkelijk is te maken. Deze en veel meer cake recepten vind je hier.

4×4 cake

Bij de meeste recepten voor cake ben ik uitgegaan van de klassieke cake. Deze wordt ook wel de ‘4×4 cake’ genoemd omdat je van alles evenveel nodig hebt. Namelijk 200 gr. bloem, 200 gr. suiker, 200 gr. roomboter en 4 eieren (ca. 50 gr. per stuk). Soms doe ik er nog een snufje zout of een klein beetje bakpoeder bij. Na het maken van het beslag bak je deze klassieke cake zo’n 60 minuten op 160 graden.

Welke cakevorm

Voor de klassieke cake hierboven kan je een cakevorm van 25 cm gebruiken. Maak je een wat grotere cake (250 gr. van elk en vijf eieren) dan neem je een cakevorm van 30 cm. Vet de vorm goed in met wat boter en bedek eventueel met wat bakpapier. Zo kan je de cake als deze is gebakken er makkelijker uit halen. Voor andere cakes als tulbanden gebruik je een tulbandvorm.

Deur dicht

Bij het bakken van je cake is het belangrijk dat je de oven niet meer open doet als deze er eenmaal in staat. Dit is namelijk een van de belangrijkste redenen dat een cake mislukt. De cake zakt dan namelijk in en zal ook niet meer omhoog komen. Pas tegen het einde van de baktijd mag je de deur open maken om te controleren of de cake gaar is.