Pastasalade recepten

Zoek je een lekker pastasalade recept voor de lunch of het avondeten? Dan vind je hier de lekkerste pastasalade recepten met o.a. tonijn, gerookte kip, pesto en nog veel meer. Stuk voor stuk zo gemaakt zodat je lekker snel aan tafel kan. Heb je liever een warme pasta? Kijk dan ook zeker eens naar deze lekkere en snelle pasta recepten die je, stuk voor stuk, zo hebt gemaakt.

Lekkere en snelle pastasalade recepten

Deze lekkere en snelle pastasalades staan bij ons vaak op tafel. Vooral als het warm weer is eten wij deze salades graag. De pastasalades vullen goed en deze recepten zijn ook nog eens zo gemaakt. En wat ook erg handig is bij pastasalade recepten is dat je ze al ruim van tevoren kan maken. Als ze klaar zijn bewaar je ze gewoon in de koelkast totdat je aan tafel gaat. Ideaal dus!

Met gerookte kip, tonijn, pesto en nog veel meer

Met deze pastasalade recepten kan je eindeloos variëren. Je kan ze met vlees of kip maken maar ook met tonijn, zalm of vegetarisch. En ook kan je elke keer weer een ander soort pasta gebruiken. Zelf kies ik vaak voor conchiglie, farfalle en fusilli. Maar ook pasta als penne en pipe rigate of lisce zijn erg lekker in deze pastasalades.

Je kan dus gewoon een van de vele recepten als basis kiezen en er zelf je eigen draai aan geven. Serveer ze met een beetje sla en maak er een goede dressing bij en je bent klaar.

Dressing voor je pastasalade

Een dressing voor je pastasalade vind je bij de meeste recepten, daarbij kies ik nooit voor kant en klaar. Zelf maken is zo gedaan en vaak zijn ze dan nog veel lekkerder. Al kan je vaak ook gewoon een beetje goede extra vierge olijfolie gebruiken. Dit schep ik vaak door de salade heen en op het bord doe ik er altijd een extra scheutje over. Daarna maak je het af met wat peper en zout of (al dan niet verse) Italiaanse kruiden.

Tip: wissel de dressing van het ene recept eens met het andere. Zo geef je jouw salade elke keer weer een eigen touch.

Tot slot doe je er nog wat kaas over, ik gebruik vaak Parmezaanse kaas of een lekkere mozzarella. Parmezaanse kaas rasp ik lekker grof, de mozzarella scheur ik in stukjes of ik koop kleine bolletjes minimozzarella.

Kies je favoriete pastasalade recept

Hierboven zie je alle pastasalade recepten die ik ooit voor Kookidee heb gemaakt. En er komen nog steeds nieuwe bij. Kies dus een lekker recept uit, houd je eraan of varieer er lekker mee en geniet van zo’n lekkere salade met pasta. Buon appetito!